GreekItalian - ItalyEnglish (United Kingdom)
Χταποδάκι ξυδάτο

Χταποδάκι ξυδάτο με μοναδική γεύση και συνοδέψτε το με κρύο ουζάκι !



Υλικά

    * 2 κιλά χταπόδι
    * 1 1/4 κούπα ξύδι
    * 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
    * 1 καρότο
    * Μαϊντανό ψιλοκομμένο
    * Αλάτι
    * Πιπέρι
    * 1/4 της κούπας λάδι



Ετοιμασία

   1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό και 1 κούπα ξύδι και το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 της ώρας.
   2. Στραγγίζουμε το χταπόδι, το ξεπλένουμε, το καθαρίζουμε από τις μεμβράνες και το κόβουμε σε κομματάκια.
   3. Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα με καθαρό νερό και ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το χταπόδι και το σιγοβράζουμε για άλλη 1 ώρα περίπου.
   4. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το καρότο και τα κρεμμυδάκια.
   5. Σε μία σουπιέρα ρίχνουμε το λάδι, 1/4 της κούπας ξύδι, αλάτι πιπέρι και τα ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το καρότο και τα κρεμμυδάκια στην σουπιέρα και στην συνέχεια τα κομμάτια του χταποδιού όσο είναι ζεστά αφού τα στραγγίσουμε.
   6. Τα αφήνουμε στην σουπιέρα για αρκετές ώρες και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό. 

 
Home